PROGRAM táborů pro 6-13leté

 
   

1.TÝDEN

1.den

8.8.2022

 

První den máme dohodnutou prohlídku ZOO Brno, kde děti dostanou formou pracovních listů úkoly a poznají tak další zajímavosti, které při běžné návštěvě snadno přehlédnete. Obdrží od nás žlutá trička, která budou sloužit nejen jako reflexní vesty na výletech, ale zároveň jako "zápisník z cest". Nevíte jak? Pojďte s námi a uvidíte!!! 

* * *

2.den

9.8.2022

 

Tento den nás čeká nejdelší cestování vlakem, ale bude stát za to! Navštívíme totiž atraktivní centrum Pevnost poznání v Olomouci, kde se zabaví nejen děti všech věkových kategorií, ale i dospělí. Ve čtyřech expozicích si všichni mohou vyzkoušet zajímavě zpracované exponáty z oblasti matematiky, fyziky, biologie, ale také historie. V loňském roce si dokonce někteří odvážlivci zkusili "zamotat hlavu" na gyroskopu. I přesto, že nám prohlídka všech atrakcí zabere spoustu času, snažíme se ještě vmáčknout do programu návštěvu planetária. ...Věřte, že vlak zpět do Brna stíháme s vypětím všech sil.

* * *

3.den

10.8.2022

 

Permonium v Oslavanech Středeční dopoledne (po příjezdu z Brna) strávíme v Oslavanech, kde v rámci programu zajdeme do Muzea  hornictví, energetiky a hasičského muzea, po obědě pak všechny čeká strmá cesta „vzhůru do  PERMONIA“, kde na nás čeká atraktivní program včetně unikátní interaktivní hry Magic Permon plné adrenalinových úkolů, znalostí a dovedností. Zbytek odpoledne se pak  při pěkném počasí „vyčachtáme v  permonickém bazénu“, děti si mohou znovu projí celý areál a pak se večer sejdeme u správňáckého táboráku s pravými špekáčky (nebo libovými párky) a kusem chleba s hořčicí :-). Dokud je ještě vidět, zvládneme se proběhnout a vyřádit v  „Duhovém světě“ a jak se setmí ...  čeká ....náááááás .... Stezka odvahy ! Tu jsme po zkušenosti z prvního tábora zredukovali na noční průzkum a výstup na nejvyšší vrchol těžební věže, který je vhodný nejen pro nebojsy, ale i pro méně odvážné  (bez strašení).

* * *

    V Permoniu budeme nocovat!!!
* * *

4.den

11.8.2022

 

Ve čtvrtek si po snídani sbalíme spacáky, naposled si proběhneme Permonium a hajdy dolů z dolu do Oslavan!!! Před odjezdem do Brna nás ještě čeká průzkum  oslavanského zámeckého parku s nááááhodným objevením dětského hřiště, po sečtení všech vysících, hrabajících a pobíhajících dětí bude rychlý přesun na oběd  do zámecké restaurace a pak hurá na autobus směr Brno, kde si nás rodiče mohou vyzvednout na hřišti "U Hrocha" i s batožinou. 

* * *

5.den

12.8.2022

 

Samozřejmě, že ani poslední den nás nemine cesta vláčkem kolejáčkem s jedním přestupem cestou-necestou rovnou do Centra EDEN v Bystřici nad Pernštejnem. Toto centrum je zaměřené na historická řemesla (tkaní látek, včelařství, mlynářství, bylinkářství, kovářství… a další), pěstování plodin, chov zvířat, historické bydlení a ekologii. V areálu pobíhají nejen děti, ale mezi nimi také kachny a slepice. Ty méně přizpůsobivé jsou samozřejmě za plotem (mluvíme o zvířátkách jako například prasátka, kozy a ovce…). Pracovní listy s úkoly nás cíleně provedou celým areálem, kde je vystavené téměř vše co souvisí s historickým životem na vesnicích a mohou nakouknout i do panského sídla.  A kdybychom se snad „náhodou nudili“, nechybí zde dětské hřiště s bludištěm nebo dárkový obchůdek, kde si můžeme sami namíchat voňavý dáreček pro své blízké.

* * *

   

 

 

 

2.TÝDEN

1.den

15.8.2022

 

Seznámení a tvoření v BOSE  Všichni se v BOSE v krátkém programu navzájem seznámíme, zajedeme na některá zajímavá dětská hřiště, poobědváme a pak budeme malovat, stříhat a jinak upravovat klasická trička tak, aby si každý vytvořil svůj vlastní originál. Tato originální  trička budou nejen pro radost, ale budou nám všech 5 dnů sloužit zároveň jako reflexní vesty při našich výletech.

* * *

2.den

16.8.2022

 

 Tento den nás čeká celodenní výlet do Hvězdárny a planetária v Brně. Hvězdárna má pro dětské skupiny připravené programy, které se mohou mírně lišit podle počtu dětí a jejich věkového průměru. Ve 2,5 hodinovém programu se můžeme kouknout do nejstaršího dalekohledu v nejstarší hvězdárenské kupoli,  zkontrolujeme mimozemskou kosmickou loď, která „zcela náhodou havarovala“ hned vedle planetária a pak na nás čeká animované  filmové představení, které je promítáno na umělou oblohou planetária - tvar kupole tak vytváří zvláštní efekty podobné 3D kinu. Po programu se ze sálu přesuneme do spodního patra-exploratoria na stálou komentovanou výstavu zajímavostí nejen z „Říše mlhovin“. Bude-li dostatek času, využijeme ho k prozkoumání venkovní expozice „VĚDECKÉ STEZKY“, která tvoří několik volně přístupných, hravých experimentů z fyziky a astronomie.

* * *

3.den

17.8.2022

 

Tento den se vydáme vlakem přes Břeclav až do Hodonína. V malé, ale pěkné ZOO nás čeká komentovaná prohlídka, při které si můžeme pod dozorem nakrmit, případně i pohladit zvířátka a samozřejmě o nich získáme zajímavé informace, které bychom se při běžné návštěvě nedozvěděli. Ke zpříjemnění celodenního dobrodružství přispěje také jízda vlakem, s pozdvižením, kdy v Břeclavi znenadání začne vlak „couvat zpět směr Brno“ :-).

Stejně jako při jiných mimobrněnských výletech se může stát, že se hodina návratu posune na později a rodiče si mohou děti „odebírat“ rovnou u vlaku. Je možné, že Vám po tak dlouhém výletě budou padat z vlaku rovnou do náručí.  :-)

* * *

4.den

18.8.2022

 

Také tento týden plánujeme návštěvu brněnského dětského zábavního parku – BRuNO Family Parku, kde nás čekají trampolíny, skluzavky, nafukovacích atrakce, podzemní bludiště, pavoučí stezky nad hlavami ostatních. Bude-li pěkné počasí, strávíme část návštěvy také ve venkovním areálu „vodního světa“, kam se doporučuje jiné oblečení (příp. plavky), protože partu vodníků by asi do vozů MHD nevzali.  Takže nabalit s sebou do batůžku ponožky na nožky, delší triko a legíny proti spáleninám ze skluzavek a druhé oblečení nebo plavky na „čachtání“ venku, případně i přezůvky na rozpálené venkovní plochy…. Tak pojďme si to užít a  huráááá do Bruna!!!

* * *

   

Na společné nocování v BOSE se část dětí, které již byly na našich táborech těší, druhá část se postupně přidává až v průběhu týdne. Nakonec však zůstávají až na výjimky téměř všichni. Na večeři špageti s kečupem, filmové představení s popcornem, stezka odvahy  s odměnou a "večerní pokec" – co víc si přát!!!

* * *

5.den

19.8.2022

 

Po švitoření do pozdních nočních hodin se nám „noční sovy“ probouzejí až kolem 8 hodiny. Dáme snídani, sbalíme spacáky a karimatky a vyrazíme na „decentnější“ (oproti Bongu) venkovní hřiště Lanáček v Novém Lískovci, kde si vybijeme zbytek své energie na nafukovacích a lanových atrakcích.

* * *

   

 

   

3.TÝDEN

1.den

22.8.2022

 

Seznámení a tvoření v BOSEVšichni se v BOSE v krátkém programu navzájem seznámíme, zajedeme na některá zajímavá dětská hřiště, poobědváme a pak budeme malovat, stříhat a jinak upravovat klasická trička tak, aby si každý vytvořil svůj vlastní originál. Tato originální  trička budou nejen pro radost, ale budou nám všech 5 dnů sloužit zároveň jako reflexní vesty při našich výletech.

* * *

2.den

23.8.2022

 

Vida, vida ...už je tady VIDA! science centrum Brno. Návštěva této brněnské expozice nabité vědeckými exponáty, které si můžeme hravou formou vyzkoušet v praxi je prostě jedinečná příležitost!  Kromě stálých exponátů se zúčastníme také aktuálních programů (vědeckých pokusů) v nové venkovní expozici a aktuálně nabízeného 3D filmového představení. Samozřejmě ani ve VIDĚ nechybí dětské atrakce jako například klouzačky, prolézačky apod. Celodenní program je zaručen :-)!!!

* * *

3.den

24.8.2022

 

ZOO Vyškov+Dinopark snad ani není nutné nijak zvlášť představovat. Tento celodenní výlet vlakem proběhne přesně uprostřed týdne. V ZOO nás čeká  komentovaná prohlídka, při které si můžeme pod dozorem nakrmit zvířátka, jiná si bez obav pohladit, získáme o zvířátkách zajímavé informace, které bychom se při běžné návštěvě nedozvěděli. A dostaneme se do míst, kam ostatní návštěníci nesmějí. Poté se přesuneme Dinoexpresem do Dinoparku, kde se projdeme pra, pra, pradávnou minulostí. Tento den je také ideální k obědu, který nikdy nezklame a také nic většinou nezdude - tj. oblíbená PIZZA!!!  A pak už nás čeká přesun na nádraží a cesta do Brna. Tento den se může stát, že se hodina návratu posune na později, rodiče si však mohou vyzvednout děti rovnou po příjezdu na nádraží. Je možné, že Vám po tak dlouhém výletě budou padat z vlaku rovnou do náručí.  :-)

* * *

   

Na společné nocování v BOSE  se část dětí, které již byly na našich táborech těší, druhá část se postupně přidává až v průběhu týdne. Nakonec však zůstávají až na výjimky téměř všichni. Na večeři špageti s kečupem, filmové představení s popcornem, stezka odvahy  s odměnou a "večerní pokec" – co víc si přát!!!

* * *

4.den

25.8.2022

 

Bingo dnes na nás čeká BONGO - brněnský dětský zábavní park TOBOGA BONGO patří také mezi atrakce, na které se všichni velice těší. Vždyť nad vyřádění s kamarády prostě není!!! Trampolíny, skluzavky, nafukovací atrakce, horolezecká stěna, prolézací bludiště, případně i jízda na autodráze – to je zábava k nezaplacení!!! Bongo je prostě TOP zábava a s partou TOP kamarádů to prostě nemá chybu !!!

Takže ponožky na nožky a legíny pod kolena, ať nemusíme léčit spáleniny ze skluzavek a JDEME NA TO!!!

* * *

5.den

26.8.2022

 

Po švitoření do pozdních nočních hodin se nám „noční sovy“ probouzejí až kolem 8 hodiny. Dáme snídani, sbalíme spacáky a karimatky a vyrazíme na „decentnější“ (oproti Brunu) venkovní hřiště Lanáček v Novém Lískovci, kde si vybijeme zbytek své energie na nafukovacích a lanových atrakcích.

* * *

     
    4.TÝDEN

1.den

29.8.2022

  Seznámení tancování a tvoření Všichni se v krátkém programu navzájem seznámíme a pak budeme tancovat, ale malovat a stříhat a jinak upravovat klasická trička tak, aby si každý vytvořil svůj vlastní originální model. Tato originální  trička budou nejen pro radost, ale budou nám všech sloužit zároveň jako reflexní vesty, aby se nás při našich výletech vedoucí dopočítali :-) nebo jako kostýmy na tancování.

* * *

2.den

30.8.2022

  Stejně jako první den se dopoledne naučíme další taneční kroky a sestavičku, odpoledne pak vyrazíme do víru velkoměsta, kde navštívíme  dům plný motýlů - čili MOTÝLÍ DŮM.
   

* * *

Společné nocování:  Na našich táborech organizujeme přespávání až na konci týdne, kdy se děti více poznají. U tohoto zkráceného tábora budeme mít na seznámení jen jeden den, doufáme však, že většina dětí společné nocování uvítá. 

Na večeři špageti s kečupem, filmové představení s popcornem, stezka odvahy nebo jen noční procházka Komínem a "večerní pokec" – co víc si přát!!!

* * *

3.den

31.8.2022

  Po snídani proběhne již třetí taneční dopoledne a odpoledne nás čeká cesta do pravěku v muzeu ANTHROPOS Noooo a možná se ještě při cestě zpět "zapomeneme u Hrocha", kde vypustíme zbylou energii před rozloučením s kamarády a odjezdem domů.

 

 

 

 

3.TÝDEN

1.den

22.8.2022

 

Seznámení a tvoření v BOSEVšichni se v BOSE v krátkém programu navzájem seznámíme, zajedeme na některá zajímavá dětská hřiště, poobědváme a pak budeme malovat, stříhat a jinak upravovat klasická trička tak, aby si každý vytvořil svůj vlastní originál. Tato originální  trička budou nejen pro radost, ale budou nám všech 5 dnů sloužit zároveň jako reflexní vesty při našich výletech.