FLAMENCO 2022

Pevně věříme, že po všech koronavirových peripetiích, se kterými se již druhý rok potýkáme nám bude příchodem léta a zintenzivněním slunečních paprsků veseleji. Veseleji o to více, že se opět budeme moci sejít  v jeden čas, na jednom místě, se skupinou stejně  naladěných lidí.  Opět nás čeká týden plný flamenkových rytmů, který Vám svým profesionálním přístupem zpříjemní JANA DRDÁCKÁ a jako každý rok určitě nebude sama, ale sejdou se zde další osobnosti, které každoročně vytváří úžasnou atmosféru taneční, pěveckou, hudební ... i výtvarnou.  Doufáme, že se Janě Drdácké opět jako každý rok podaří zkoordinovat  skvělé tanečnice a lektorky   Lucii Bevelaqua Libušku Bachratou. A nejen lektorky taneční, ale i skvělý hudební  doprovod "pod taktovkou"  Kamila Ďurany nebo lekce zpěvu se Silvou Morasten, případně i další hosty.

 

VÝUKA

Účastníci semináře budou mít  k dispozici  areál Vyšší odborné školy ekonomické a zdravotnické na Hybešově ulici. Výuka bude probíhat v tělocvičně, ubytováni zajišťujeme v internátních budovách téže školy.

Také letos bude možné přijet o den dříve - tedy již v pátek 22.7. 2022 a využít tento čas k přípravě a popovídání si s kolegyněmi. Mužete společně strávit příjemný večer a v sobotu o to dříve „vplout do flamenkové obuvi a rytmů“!!!   

 

HARMONOGRAM VÝUKY připravuje Jana Drdácká  podle počtu přihlášených tanečnic v jednotlivých skupinách (pokročilostech) a na záladě výběru choreografií, které se Vám zobrazí ve formuláři po vyplnění a odeslání přihlášky. 

 

Harmonogram 2022

bude k dispozici na přelomu května a června 2022

 

 

V CENĚ  3000 Kč je  15 hodin výuky + zdarma úvodní lekce. Jestliže se rozhodnete pro více hodin nebo Vám kombinace choreografií a technik vyjde na více než 15 hodin, můžete si doplatit další lekce za 150 Kč  - doplatky a lekce navíc vyřizujeme až v průběhu soboty a neděle, kdy se ještě některé tanečnice rozhodují podle situace přímo na místě.  Lekce navíc využívají hlavně zdatnější tanečnice, které chtějí zatančit více než jen základních 15 hodin. Lekce nad rámec základního kurzovného Jana nedoporučuje začátečníkům. 

 

Páteční program bude více méně spontánní, uhradít navíc pouze cenu ubytování - tj. 260 Kč za jednu noc. Vzhledem k tomu, že program začíná v sobotu již kolen 10 hodiny, doporučujeme přijet raději v pátek (můžete se ubytovat i v pozdních nočních hodinách).

 

ROZDĚLENÍ dle POKROČILOSTI

1. Začátečníci a mírně pokročilí:  lekce jsou určené těm, kteří  se s Flamenkem setkali pouze okrajově a chtějí si ho vyzkoušet intenzivněji, případně navštěvují kurzy flamenka prvním rokem.  Na své si však přijdou i tanečnice, které se např. ze zdravotních důvodů nemohou účastnit pokročilejších lekcí, ale nechtějí si nechat  tento týden utéct. 

Kurz je zaměřen na seznámení se s technikou, základními pohyby a rytmy flamenka. Účastníci se učí  základy techniky dupů, pohybů paží a rukou. Naučené prvky pak uplatní v jednoduché variaci.

 

2. Středně pokročilí: lekce této pokročilosti jsou nejnavštěvovanější. Výuka je připravována s ohledem na účastnice, které se již flamenku věnují více let a očekávají intenzivnější výuku v podání právě Jany Drdácké.

Lekce jsou zaměřeny na zlepšování flamenkové techniky, dupům, pohybům paží a rukou, prohlubováním znalostí flamencových rytmů a také choreografii jednoho z flamenkých tanců.

 

3. V kurzu pro pokročilé: lekcí se účastní již velmi pokročilé tanečnice a  lektorky flamenka. V lekcích je dáván důraz na zdokonalování techniky a rychlosti dupů, používání paží a pohybů trupu,  točení a práci na celkovém tanečním výrazu.

Protože se většina pokročilých tanečnic s Janou Drdáckou zná, připravuje  choreografii „šitou na tělo“ těm přihlášeným, jejichž výkonnost dokáže posoudit.

V každém roce nechybí ani práce s rekvizitami jako je např. mantón, vějíř, kastaněty nebo také bata. 

 

DALŠÍ INFORMACE:

Po celou dobu pobytu bude přítomna paní Ilona Brunová, na kterou se můžete obracet se svými dotazy. Pro nezletilé účastníky nebude zajištěn dohled, případný dozor osobou starší 18-ti let si proto musíte zajistit sami.

 

Stejně jako v minulých letech uvítáme také ty, kteří hledají možnosti odpočinku a rekreace nebo chtějí tančící pouze doprovodit a strávit v Boskovicích čas jiným než tanečním způsobem (např. výjezdy na kole, návštěvou koupaliště, výlety po okolních památkách a přírodních zajímavostech).

 

DOPRAVA: Dopravu si zajišťují účastníci sami, parkovat můžete bez větších problémů na parkovišti před areálem.